Nieuwe Energie

  • 10 oktober 2016
150 150 Peer2Peer

Nieuwe Energie

Sinds een aantal weken heb ik een nieuwe liefde. Normaal ontstaan die tijdens broeierige zomernachten. Mijn nieuwe liefde ontstond in september, op een website. Mijn nieuwe liefde heet Peer2Peer.

Eindelijk!

Een organisatie die óók gelooft in de kracht van leerlingen. Die vindt dat leerlingen een grotere rol horen te spelen in het onderwijs. Dat leerlingen niet alleen maar van docenten mogen leren, maar vooral ook van elkaar. Dat school een plek is om te ontwikkelen en te groeien als mens.

De afgelopen jaren heb ik in het onderwijs gewerkt in Nederland, Australië en India. Op al deze scholen in verschillende landen viel me hetzelfde op, leerlingen leren zo ontzettend veel van elkaar. En misschien nog wel belangrijker, vinden het vaak hartstikke leuk om elkaar te helpen.

Zelf wil ik ook graag helpen, bijdragen aan beter onderwijs. Daarom ben ik teruggekomen naar Nederland. En daarom ben ik zo blij dat Peer2Peer op mijn pad gekomen is. Het voelt heerlijk om me, samen met een groep bevlogen mensen, in te zetten voor het onderwijs van de 21e eeuw!

En dat voelt een beetje als een nieuwe liefde. Waar je de hele dag door stiekem aan blijft denken.

Jorn ten Brink, 10 oktober 2016